Oktober is sober
Blijf op de hoogte en volg Jette
13 Oktober 2012 | Verenigde Staten, Philipsburg
Nee, ik ben niet sober deze maand, gelukkig niet. Het weer daarentegen is wel heel sober, want oktober schijnt de regenmaand van Sint Maarten te zijn. Helaas, dat wordt tot nu toe ook wel bewezen. Het is nog steeds warm, dus dat is wel prettig. Maar het is over het algemeen is het wat bewolkter en regent het vaker. Het is niet heel erg, want buien zijn hier niet lang. Het regent voor een paar minuten en vervolgens is het gelukkig weer voorbij. Die echte regenachtige dagen in Nederland waarop het constant regent en miezert, die kennen ze hier niet.
Oktober leek dus vooralsnog gewoon een wat regenachtigere maand te worden. Tot gisteren... toen op kantoor bleek dat er een tropische storm onze kant op komt met potentie om uit te groeien tot een echte orkaan! Nou, de spanning steeg, want dit hadden wij, de stagiaires, nog niet meegemaakt! We kregen al allemaal informatie van onze collega's, dat de storm waarschijnlijk pas na ons, op weg naar Amerika, verder zou groeien en dat we vooral heel voorzichtig moesten zijn op de weg. Nou, met die info op zak durfden we wel naar huis. Het regende al een beetje, maar 's avonds kwamen er steeds meer en grotere buien en ging het harder waaien. 's Nachts was het juist wel weer rustig, maar vandaag is het echt bijna constant aan het regenen. Het raarste is, dat het nog steeds warm is, rond de 30 graden, en samen met de enorm vochtige lucht resulteert dat in een heerlijk sauna.
Maar genoeg over het weer, want ook dat trekt wel weer voorbij. Ik wil jullie heel graag vertellen over mijn dinsdag, want dat was gaaf. Ik zat zoals gewoonlijk weer achter de activity desk en verwachtte een dag zoals de dagen ervoor. Maar dat was niet zo, want die dinsdag was het super druk! Ik heb heel hard gewerkt en om kwart over 5 was ik klaar met mijn laatste klant. Hoeveel geld heb ik die dag voor het bedrijf verdient...? Maarliefst 680 dollar!!!!!!!! Ik was zo trots op mezelf! Het allergaafste was dat de volgende dag, toen ik de sales naar iedereen had gemaild, Brenda (de big boss) me belde om na te vragen over het geld dat ik had verdient en ze was helemaal onder de indruk. Ik moest zelfs daarna nog mijn sales doorsturen naar de general manager, die wilde ze ook zien, en toen ik bij accounting voor gas vouchers ging vragen, wilden ze weten of ik dat was van de sales. Hahahaha, ik ben dus als een lopend vuurtje door het bedrijf gegaan met mijn stunt!
Een klein detail wat de pret weer een heel klein beetje drukt: Ik moest de dag erna wel twee keer een refund doen (van totaal 60 dollar, valt mee), omdat ik bij de ene een foutje had gemaakt en bij de andere de gasten me niet hadden verteld over hun Colombiaanse paspoort. Ach ja, nogmaals, een detail! Ik heb toch mooi het bedrijf 620 dollar rijker gemaakt!
Maar het gaat dus weer beter met me. De ups en downs waarover ik vertelde in mijn vorige verslagen zijn weer bijna alleen maar ups. Misschien komt het ook een beetje omdat ik enorm uitkijk naar aanstaande woensdag, want dan komt eindelijk Thomas aan op Sint Maarten!! Met zoiets in het vooruitzicht kun je natuurlijk moeilijk je niet goed voelen! Ik heb mijn dagen vrij al besproken en ik hoef in de weken dat hij er is maar twee dagen per week te werken. Dus dat is echt ideaal, kunnen we veel dingen gaan doen. Ik ben al bij alle vendors aan het vragen of we een speciale prijs kunnen krijgen (jaja, ik word echt brutaal met al dat afdingen!) en vaak krijgen we in ieder geval veel korting. Van sommige vendors mogen we zelfs gratis mee, omdat het laagseizoen is en de meeste boten wel gaan, maar toch niet vol zitten. Dus ik zit op dit moment in een ideale positie, want ik ken veel vendors omdat ik ze spreek aan de telefoon en als ze weten dat ik met veel gasten praat zijn ze dus best gul!
Dan snel even door mijn week: Vorige week vrijdag hadden we een poolparty, dat was super gezellig! Er waren veel mensen en ik heb weer een heleboel nieuwe mensen ontmoet.
Zaterdag hebben we een heerlijke dag aan het strand gehad, we krijgen er nog steeds geen genoeg van! Lekker in de golven gesprongen en gekeken hoe vliegtuigen opstegen. Ik probeer nog een keer een filmpje te maken, zodat jullie kunnen zien met hoeveel lawaai en power zo'n ding opstijgt. Heel gaaf! Daarna zijn we nog lekker bij Pineapple Pete uit eten geweest met een grote groep en dat was ook heel gezellig.
Zondag moest ik werken, dus nog een dagje strand zat er voor mij niet in. Maar desondanks was het heel gezellig bij de Westin, er hing echt zo een zondagse gemoedelijke sfeer met veel blije vakantiegangers die kwamen inchecken. Na mijn werk gingen we weer lekker uit eten, maar deze keer vlakbij, bij Mark's place, ook een lekker restaurant.
Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag heb ik dus achter de activity desk gezeten en mijn grote stunt van 680 dollar uitgevoerd. 's Avonds gingen hebben we meestal gerelaxed, geskyped (als het internet het deed), gelezen en voor de tv gehangen. Op dinsdagavond waren we bij La Bamba en op donderdagavond gingen we weer poolen bij de Sportsbar, erg gezellig. Deze keer was er een groep mannen die ook aan het poolen waren. Na een paar potjes werden we door hen uitgedaagd voor een wedstrijdje, twee van hen tegen twee van ons. Ik vond het wel een leuk idee en samen met Ilse nam ik het tegen ze op. We begonnen heel voortvarend en onze ballen rolden erin. Daarna werd het lastiger, dus toen haalden ze ons weer in. Uiteindelijk, na een zware strijd, wisten Ilse en ik gewoon te winnen van die mannen, super grappig! Ze waren helemaal teleurgesteld, omdat ze niet hadden verwacht dat we goed zouden zijn. Vervolgens wilden ze revanche, twee nieuwe teams tegen elkaar. Ons team bestond uit Kim en Yvet, twee beginnende poolers, en de mannen dachten deze even makkelijk binnen te tikken. Maar Kim en Yvet wisten gewoon ook te winnen, tot frustratie van de mannen! Oftewel, we kicked some ass!! :D
Gisteren hadden we een verjaardagsfeestje van Ilse, dat was ook weer erg gezellig (alles is hier gezellig, het wordt bijna saai!). We hebben lekker met iedereen pizza gegeten en zijn daarna door gegaan in de Soggy. Het werd een late avond en dat kon ik merken toen ik de volgende ochtend om 8 uur alweer naast mijn bed stond! Gelukkig is het vandaag redelijk rustig achter de activity desk, dus ik kan lekker aan dit verslag werken!
Nou, ik ben een beetje door mijn stof heen, dus ik ga weer over op de feitjes van de week!
- Er stond vanochtend opeens een filmploeg voor mijn neus (gelukkig waren ze niet aan het filmen) om een promofilmpje van Sint Maarten op te nemen. Ik ben wel gefilmd, dus ik shine binnenkort op de internationale time share website!!!
- Omdat het vandaag dus zo hard regent, stromen van alle heuvels rivieren naar beneden. Overal liggen enorme plassen water, zo groot dat ik bang ben dat het in de motor van onze swaggie komt!
- Ik leer steeds meer over hoe mensen en vooral mannen hier denken, met dank aan Sheldon, de car rental guy die naast me zit. Hij vertelt me regelmatig hoe het zit als ik weer verbaasd met nieuwe verhalen over locals aan kom zetten!
- Mijn favo hotelgasten zijn vandaag vertrokken. Brandon en Susan hebben me zelfs mijn allereerste tip gegeven: 5 dollar! Wel heel raar, dat mijn gemeende vriendelijkheid met geld wordt beloond...
Het is weer genoeg geweest, de regen heeft mijn inspiratie volledig weggespoeld! Foto's zal ik er vanavond of morgen op zetten, want nu heb ik ze niet bij de hand.
Ik mis jullie allemaal onderhand best wel een beetje! 1,5 maand is lang en ik zou best even een weekendje in Nederland willen zijn om jullie allemaal een knuffel te geven! Maar het zal blijven bij mijn knuffels via dit reisverslag. Als ik nou allemaal knuffels naar Nederland zend, zoeken jullie dan iemand die de knuffel namens mij kan geven?
Kusjes van mij!!!
13 Oktober 2012 - 22:56
Dirk:
Je bent een held Jetje! Met je afdingen :) (en je 680 dollar :D ) Tot Skype! -
13 Oktober 2012 - 23:23
Rik:
Hallo Jette, Je wordt nog een echte ritselaar. Heel goed. En de tent gaat nog draaien ook, en iedereen is onder de indruk! En dat terwijl jij uit een vrijwel non-commerciële familie komt...
Jammer dat je favo gasten zijn vertrokken. Maar er duiken vast wel weer nieuwe op. En dat jullie van die pool talenten worden. Blijf in vorm en veeg die mannen van de tafel!
Welnu, houd je goed vast in die ongezellige storm. Hoop dat íe een beetje mee valt.
Een dikke hug van
Rik -
13 Oktober 2012 - 23:30
Thomas:
Super leuk verhaal weer lieffie! Zoals je het schrijft is het net of je naast me op de bank zit te vertellen.. Helaas is dat niet zo en moet ik nog een paar nachtjes slapen voordat ik je zie. Pas maar op met de tropische stormen, en dat je zo enthousiast bent over de vliegtuigen kan ik natuurlijk alleen maar aanmoedigen!!
Tot snel! Xxxxx -
14 Oktober 2012 - 08:19
Cathy:
Still sounding good Jette. Have a nice time when Thomas is over. Good luck if you try to teach him the Salsa :0) Stay safe X -
14 Oktober 2012 - 10:00
Les Esclottais:
Heerlijk dat je zo enthousiast vertelt over je leventje daarginds! Het leven is wel eentonig hè? Van het ene feestje naar het andere, van het ene strand naar het andere, en tussendoor nog effe wat stageren.... haha, super toch!
Mooi dat je de pegels verdient voor je bedrijf en door het afdingen.
Houd je haaks in dat weer, laat je swaggy niet verzuipen, heel veel plezier met je Thomas aldaar!
bissous, Steven, Marianne èn Tommy -
15 Oktober 2012 - 18:27
Cisca:
Hoi Jette,
Oke, 620 dollar dus. Goed werk, golden girl! En dit is pas het begin... Leuk om je verhaal weer te lezen.
Hou je taai,
Liefs,
Cisca en Hans -
16 Oktober 2012 - 11:28
Marloes Kornelis:
Leuk verhaal weer Jette! Ik weet zeker dat je daar een grote indruk achterlaat, ben niet anders van je gewend :) Ik wou soms dat ik een beetje motivatie van je kon stelen. Ik ben er achter gekomen dat een kantoorbaantje niks voor mij is ;) Liefs uit Londen!