Nog een paradijselijker paradijs! - Reisverslag uit Philipsburg, Verenigde Staten van Jette Soeteman - WaarBenJij.nu Nog een paradijselijker paradijs! - Reisverslag uit Philipsburg, Verenigde Staten van Jette Soeteman - WaarBenJij.nu

Nog een paradijselijker paradijs!

Blijf op de hoogte en volg Jette

13 November 2012 | Verenigde Staten, Philipsburg

Hallo lieve lieve vriendjes en vriendinnetjes!

Sorry sorry sorry dat ik zo belachelijk lang niks van me heb laten horen! Ik ben zo druk geweest met van alles, nog wat, maar eigenlijk vooral met Thomas. Ach, wat was dat heerlijk om hem hier bij mij op het eiland te hebben en even weer helemaal gelukkig te kunnen zijn! Ik zal weer beginnen met waar ik gebleven was. Ik probeer mijn reisverslag niet zo gedetailleerd te maken als normaal, want anders zit ik hier nog wel een dagje te typen. Ik ga met jullie in een vogelvlucht door mijn 2,5 week met Thomas heen!

Woensdag 17 oktober (bijna 4 weken geleden) was het zover, eindelijk kon ik Thomas op gaan halen van het vliegveld. Vol spanning heb ik eerst gekeken bij het beroemde strand hoe zijn vliegtuig landde en daarna ben ik als een malle naar het vliegveld terug gereden om hem op te halen. Dat was achteraf nergens voor nodig, dat ‘als een malle’, want ik heb ruim een uur op hem staan wachten! Maar uiteindelijk ben ik bij een afgepeigerde en warm geklede Thomas in de armen gesprongen en zijn we snel naar huis gegaan.
Meteen de eerste dag na zijn aankomst hebben we actie ondernomen, we hebben op een echt racezeiljacht een nagebootste zeilrace gevaren. Het heet ‘America’s Cup 12 Meter Yacht Challenge’, voor wie er een indruk van wil krijgen op het internet. Samen met 30 andere mensen werden we in twee teams verdeeld en kregen we allemaal onze eigen taak. Thomas was ‘main grinder’ en moest het grote zeil strak trekken. Ik was ‘back winch’, ik moest touwen constant laten vieren en weer aanhalen zodat er op het zeil en de mast genoeg spanning stond. Onze kapitein, Captain Ernie, was al twee keer de wereld om gevaren, dus ik vertrouwde wel op zijn talenten. En dat was maar goed ook, want het was zooooooo gaaf! Ik ben zo blij dat ik het gedaan heb, had het nooit willen missen (de laatste keer namelijk dat ik op een zeilboot was, heb ik gehuild omdat we zo scheef gingen en ik het eng vond!)! We gingen op een gegeven moment zo scheef dat mijn billen nat werden van de spetters en ik recht omhoog moest kijken om de mensen aan de andere kant van de boot aan te kijken.
Er was alleen één groot nadeel… ik was echt verschrikkelijk verbrand. Zo erg dat ik na twee dagen de blaren op mijn schouders en rug had staan. Auw, wat deed dat ongelofelijk veel pijn. Ik heb een week lang met een doek om mijn schouders gelopen en de vellen vielen letterlijk van mijn schouders af. Maar ook hier zat weer een voordeel aan: Al het pijn leiden resulteerde in een aanzienlijk bruiner huidje onder mijn oude witte en rode vel!

Vrijdag moest ik werken bij de Westin, dus toen heeft Thomas zelf rond gereden over het eiland en mij later weer opgehaald. Zaterdag hadden we weer een dagje samen en zijn we naar Marigot geweest, dat was erg leuk. We hebben eerst daar rondgelopen en geluncht. Daarna zijn we naar de Sunset Bar gegaan, DE bar van HET beroemde strand waar alle vliegtuigen over komen vliegen. Dat was ook heel erg leuk! Ik heb mijn foto eindelijk gemaakt, want ik wilde per se een foto die leek alsof een vliegtuig op mij invloog. Zie de foto’s voor DE foto!

Zondag en maandag moest ik helaas weer werken bij de Westin, dus heeft Thomas gezellig bij de Westin op het strand gelegen en kwam af en toe even een praatje maken met mij! Maandagavond hebben we samen onze eerste salsales gehad van Kim, een vriendin hier op het eiland die heel goed kan salsa dansen. Zij wilde zich er wel aan wagen om ons Nederlanders (we waren met Ilse, Erwin, Thomas en ik) een paar grondbeginselen van het salsa dansen bij te brengen. Het was super gezellig en nu doen we het elke week, ondertussen alweer zonder Thomas… helaas.

Dinsdag had ik weer een dagje vrij, die we hebben doorgebracht bij Happy Bay, een super mooi, klein baaitje waar je naartoe moet wandelen, omdat er geen wegen naartoe gaan. Daar hebben we een middagje gesnorkeld, want dat kan hier heel goed! Bij de rotsen zitten een heleboel kleine visjes in alle kleuren van de regenboog. Blauwe visjes, zwart wit geel gestreepte visjes, groen geblokte visjes, van alles en nog wat! Ik heb zelfs een zeeslangetje gezien, maar die was weg voordat ik hem goed had bekeken.

Woensdag en donderdag waren mijn laatste dagen werken van die week, voordat we vier dagen vrij zouden zijn! Die vier dagen hadden we vol gepland met allemaal leuke dingen die we konden gaan doen. Vrijdag zouden we op een ‘Sail around the Island’ gaan, zaterdag zouden we naar Saba, zondag gingen we duiken en maandag waren we ook nog iets van plan. Helaas, omdat dat weekend de golven heel hoog waren (verandering van de wind door Sandy, waardoor de zee opeens een woeste kolkende massa was geworden), konden we al die leuke activiteiten niet doen!

Dus toen maar over op plan B, op vrijdag hadden we een quad gehuurd om het eiland rond te crossen. Het was best eng in het begin, omdat die quad heel anders aanvoelt dan je zou verwachten. Je hoeft helemaal niet mee te hangen in de bochten en de wielen hebben super veel grip waardoor de bochten veel scherper worden dan je zou verwachten! Maar alles is goed gegaan, Thomas heeft ons veilig over het eiland gereden.
We zijn eerst naar Pinel Island geweest, een klein eilandje net buiten de kust aan de oostkant van St. Maarten. Daar hebben we weer gesnorkeld en nog een rondje gelopen. Het snorkelen was hier alleen minder leuk, omdat er een groep erg territoriale visjes was die hard op je af kwamen zwemmen en niet bang voor je waren! Bovendien dreven er ook nog hier en daar wat kwallen, die niet gevaarlijk waren, maar ze waren wel gewoon vies! Thomas had er minder last van en is nog een stuk verder gezwommen dan ik. Hij heeft nog een pijlstaartrog gezien en een hoop andere grote vissen.
Daarna zijn we verder gereden naar Marigot, om een Halloween outfit te zoeken, daarover later meer. Uiteindelijk zijn we nog helemaal door de Lowlands gereden terug naar huis. Onderweg zijn we nog even door de McDrive gegaan, omdat we dat een keer gedaan wilden hebben op een quad! Helaas hoorden we van de McDrive mevrouw dat we niet de eersten waren met dit fantastische idee, maar we vonden het nog steeds super leuk!
Die avond heb ik Thomas ook voorgesteld aan de Soggy Dollar Bar en ze konden het meteen goed met elkaar vinden. Gelukkig, twee van de belangrijkste dingen in mijn leven kunnen met elkaar overweg! :P

Zaterdag, ja dat was een mooie dag. Ik had jullie eerder verteld over de activiteiten die waren afgelast vanwege de hoge golven. Nou, dat van die grote golven hebben we gemerkt! We waren met een groep naar Mullet Bay geweest en het was fantastisch!!! De golven waren twee keer zo groot als ons en ik voelde me weer een klein kind! Eerst hebben we even de kat uit de boom gekeken, maar na 10 minuten stonden we met iedereen in de golven te springen, met ze mee te zwemmen en met ze te worstelen. We zijn wel twintig keer over de kop gerold omdat de golven ons van onze benen sloegen of wij perfect op de golf mee konden surfen maar er vervolgens doorheen vielen. Wauw, wat een pret!!
Maar het belangrijkste van die zaterdag was de avond: HALLOWEEN!!! Ik vertelde eerder al dat we een outfit hadden gekocht in Marigot. Plan A was om als twee spoken te gaan! Wij hadden drie gaten in een grote witte lap stof geknipt en met accessoires onszelf omgetoverd tot ‘Coole Spook’ en ‘Spooktoerist’. Alleen was er één probleempje… met 30 graden een lange lap stof over je hoofd heen met daaronder ook nog eens kleren, was toch wel heel enthousiast! Thuis hadden we het al zo warm dat we de lappen van ons hoofd haalden en over onze schouders legden. Totdat we erachter kwamen dat we, wanneer we die lappen over onze schouder legden, we een Griekse god en godin waren! Nou, daar was plan B, lekker makkelijk en een stuk minder warm!
De avond was super leuk, we zijn eerst met heel veel stagiaires uit eten geweest bij Karakter (ons favo strand) om daarna La Bamba en de Soggy Dollar Bar maar weer eens onveilig te maken. Het was best grappig, want toen Thomas en ik even als spook rond gingen lopen, wilde opeens iedereen op de foto met ons!

Na een super leuke avond hebben we onszelf zondag uit ons bed geschopt om in Philipsburg op de segway te klimmen. Ik had via de Activity Desk bij de Westin een gratis tripje gekregen en Thomas mocht mee. We hebben dus met onze guide over de boardwalk gecrosst, ook erg leuk. Daarna zijn we weer naar het strand gegaan om in de golven te springen, want we konden er geen genoeg van krijgen.

Maandag hadden we nog een ‘sportief’ dagje, want we gingen Pic Paradis beklimmen! Pic Paradis is de hoogste berg van St. Maarten en vanaf de top heb je erg mooi uitzicht. We konden het grootste gedeelte met de auto omhoog rijden, wat wel erg spannend was! Het was een super smal paadje met een paar mooie huizen eraan en als je een auto tegen kwam moest je zelf maar uitvogelen hoe je elkaar ging passeren. Het laatste stuk moesten we wandelen en ook al wist ik dat, ik was mooi vergeten mijn wandelschoenen mee te brengen… DOM! Maar ik heb heel heldhaftig op mijn slippers de berg beklommen en hem overwonnen! Bovenop de top hadden we echt prachtig uitzicht en konden we grote stukken van het eiland bekijken.
Na een tijdje daar rondgehangen te hebben, zijn we naar beneden gereden en zijn we naar Orient Beach gegaan, wat mij betreft het mooiste strand van het eiland! Daar hebben we een groot gedeelte van de dag op strandbedjes en onder een parasolletje gelegen, want mijn schouders waren nog maar net hersteld van het zeilavontuur! Het was wederom heerlijk, de zee was eindelijk weer rustig en de Amerikanen om ons heen waren zeer vermakelijk. We hebben gesprekjes gehad met allerlei mensen, ook met één man die echt het allerergste Amerikaanse accent had dat ik ooit had gehoord!

Op dinsdag en woensdag moest ik weer werken, dus dat waren wat minder spannende dagen. Thomas heeft op het strand gelegen en gesnorkeld, terwijl ik belangrijke dingen aan het doen was. Dinsdagavond waren we weer naar La Bamba geweest en hebben we een poging gedaan tot een salsa dansje, wat nog redelijk goed lukte!
Woensdagavond daarentegen was weer een avond om niet te vergeten, want toen was het officieel Halloween en was er een groot Halloween feest in Tantra. Voor de laatste keer hebben we onze godengewaden/spookgewaden aangetrokken en hebben we de dansvloer onveilig gemaakt.

Poeh, ik ben alweer bij donderdag aangekomen, de laatste hele dag dat Thomas hier was. We hebben vooral eerst lekker uitgeslapen en daarna zijn we voor de laatste keer op het strand gaan liggen. Ach, het wordt echt saai, maar het was heerlijk. Als je dan toch met iemand een dagje door moet brengen op zo een paradijselijk eiland, dan kies ik toch wel voor mijn vriendje (sorry als ik nu mensen beledig! :P ).
Donderdagavond gingen we voor ons laatste avondje op een Sunset cruise, dat was echt fantastisch. We zaten op een hele grote catamaran die een stuk langs de kust vaarde tijdens de zonsondergang. Na eerst van de zonsondergang te hebben genoten zijn we daarna aan de praat geraakt met een Amerikaans koppel (één van de vele Amerikaanse koppels op de boot). Ze waren super gezellig en we hebben de hele cruise verder met ze staan praten.
Nadat we weer gearriveerd waren in de haven, zijn we zelfs nog wat met ze gaan drinken bij een bar vlakbij. Na een uur hielden zij het voor gezien en hebben Thomas en ik met Carien, Yvet en Erwin nog wat gegeten.
Daarna zijn Thomas en ik bij ons hotelletje afgezet, waar we de laatste avond zouden slapen. Want donderdag was ons nieuwe huisgenootje Maartje gearriveerd en zouden we dus met 5 mensen in een 4-persoonshuis zijn.

Vrijdag hebben we niet meer heel veel gedaan. We hebben nog even door Philipsburg gewandeld, daarna de auto opgehaald bij Carien en naar huis gereden. Na nog een paar uurtjes chillen zijn we toen in de auto gestapt en naar het vliegveld gereden.
Het afscheid was natuurlijk heel erg moeilijk. Je bent 2,5 week bij elkaar geweest en dan moet je weer afscheid nemen voor 3 maanden. Na de nodige tranen hebben we dan elkaar toch de laatste zoen gegeven en is hij op het vliegtuig naar Nederland gestapt. Daarna ben ik naar huis gereden om hem uit te zwaaien, aangezien de grote vliegtuigen altijd over ons huis komen vliegen. Nadat zijn vliegtuig achter de bergen was verdwenen, was ons avontuur samen op Sint Maarten dan toch echt voorbij. De komende drie maanden waren weer voor mij alleen, waarvan mijn ouders natuurlijk nog wel een weekje mee komen doen! :D

Nou, omdat ik het niet laten kan, de feitjes:
- Ik heb voor jullie het aankomende vliegtuig van Thomas en een vertrekkend Air France vliegtuig gefilmd. Het ziet er op de filmpjes minder imposant uit, maar zet alsnog eerst je geluid wat zachter! Kijk bij de filmpjes om ze te zien!!
- Toen Thomas en ik bij de Sunset Bar kwamen aanlopen, vertrok er net een heel groot vliegtuig. Wij rennen om hem te zien, want hij ging net draaien om vervolgens op te stijgen. Normaal zetten ze pas hun motoren vol aan als ze recht voor de landingsbaan staan, maar deze niet, deze zette ze al aan in zijn draai. Thomas en ik dachten dus dat we op een veilig plekje stonden, schuin achter het vliegtuig. Maar in plaats van een veilig plekje, zaten we vol in de jetblast van dat enorme vliegtuig en vloog mijn halve jurk weg!
- Toen we naar Happy Bay liepen, hebben we allemaal beesten gezien. Op de heenweg zagen we koeien op het strand, er rende een grote groene leguaan op hoge poten voor ons weg (zeker een halve meter lang) en op de terugweg stonden er opeens drie wilde varkens op het strand!
- Op de catamaran zaten van die netten voorop, waar je in kon liggen. Dat was super spannend, want het water raasde op een halve meter onder je door!
- In het hotel hadden ze een airco die op 20 graden stond. Ik wil niet flauw zijn, maar ik had het ’s nachts gewoon koud!!!

Nou, dat was het wel weer. Ik heb uiteindelijk een paar dagen lang elke dag een tijdje getypt aan het verslag en nu is hij eindelijk klaar! Ik zal dit weekend ofzo wel een verslag erop zetten van de periode dat ik hier weer alleen ben, want dat is ook alweer 1,5 week! 1,5 week waarin weer heel veel is gebeurd, zoals duiken en een groep van 93 houthakkers die hier bij ons vakantie komen vieren en die groep moeten wij, met CCS, in goede banen leiden!
Ik vertel jullie snel weer meer!

Dikke zoenen vanuit een nog steeds warm Sint Maarten!!

• 13 November 2012 - 17:26

Marloes Kornelis:

Jette!! Wat een heerlijk verhaald weer :) Ik moest wel even lachen bij het idee dat je jurk bijna wegvloog, sorry:p Halloween is leuk he!! Hier waren ook superveel feesten. Kusjes vanuit een nog steeds koud Londen ;) haha.

• 13 November 2012 - 17:41

Thea:

Leuk dat je het zo fijn hebt gehad. Binnenkort met je ouders op Sint Maarten. Wordt vast ook heel gezellig :-)

• 13 November 2012 - 19:00

Annette Kruit:

Lieve Jetje, grappige filmpjes van die grote vliegtuigen die moeten landen en stijgen op zo'n kleine airstrip, je kan ze bijna aanraken zo dichtbij! Leuk om zo je vriendje te verwelkomen op St. Maarten, dat zie ik ons jou niet nadoen op Schiphol, zou wel lachen zijn; de piloten zouden zich doodschrikken van al die zwaaiende mensen, jij niet natuurlijk :P
    Wat een heerlijke tijd heb je gehad samen met Thomas. Zon, zee, zand en liefde, wat wil een mens nog meer! Inderdaad paradijselijk. Jammer dat 2 1/2 week dan zo snel voorbij vliegen.
    Aan de andere kant, je kan altijd nog eens meevliegen met Thomas naar zo'n tropisch eiland als hij eenmaal piloot geworden is; leuk vooruitzicht. Nu hij weer weg is, zal je hem wel extra missen!
    De herfst in Nederland is koud en soms nat en mistig, dus blijf jij nog maar even op je heerlijke eiland en ga straks weer genieten met je papa en mama, die gaan hun ogen uitkijken!
    Heb weer genoten van je lange verslag. Liefs en dikke kus, Annette

• 13 November 2012 - 22:42

Rieda De Bruyn:

Zo te lezen heb je het super naar je zin, Jette, en wat fijn dat je vriend een paar weekjes is geweest! Succes de komende 3 maanden, zonder hem!
    Groeten!

• 13 November 2012 - 23:52

Thomas:

Soetie!! super leuk verhaal! Ik krijg weer helemaal dat heerlijke vakantiegevoel als ik eraan terugdenk. Hier staat helaas de kachel alweer aan en de paraplu's worden flink gebruikt.. Wat was het mooi geweest als ik daar gewoon bij jou kon blijven!
    xxxxxxxxxx

• 14 November 2012 - 08:20

Cathy:

Lovely to hear from you again Jette. Two and a half weeks really can fly past can't they? Lots of good memories to look back on and before you know it, you'll be back at the airport to collect your parents. Keep on keeping on, you're doing a grand job! Lots of love from us
    XXX

• 14 November 2012 - 14:23

Jeanine:

Ha lieffie! Fantastisch verhaal over fantastische dagen! Die vergeet je nóóit meer :) Ik ben wel onder de indruk van de vliegtuigfilmpjes, jullie staan er echt belachelijk dicht bij! Maar wel héél spannend om dat zo te zien. Ik kan echt niet wachten om al die leuke events straks te gaan meemaken. America's Cup Yacht, here we come!!! En snorkelen en misschien de Sunset Tour, of duiken, of.........
    Wat zal het heerlijk zijn om je weer in mijn armen te sluiten, lieverd! Hoewel skype me ook niet tegenvalt, dan ben je ook heel dichtbij. Ik heb niet zoals Thomas een aftel-site, maar ik tel wel :) Nog 2,5 week, XXXXX mama

• 15 November 2012 - 14:06

Fie:

Ah jet, na jouw lange verhaal hou ik het maar even kort, maar wat klinkt het allemaal geweldig!! Wat moet het inderdaad paradijselijk zijn om samen met je lieve vriendje in zo'n mooie omgeving te zijn!
    Slurp alles goed in je op en geniet!!!

Liefs!

• 19 November 2012 - 16:39

Cisca:

Lieve Jette,
    Leuk verhaal, he! Klinkt als de vakantie van je leven. (Niet aan die zeeslagen komen, hoor!). Ik hoop dat je Thomas nu niet al te erg mist.
    Liefs,
    Cisca